فائو: گرانی جهانی مواد غذایی رکورد ۱۰ ساله زد

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد قیمت جهانی مواد غذایی در سپتامبر تحت تاثیر رشد قیمت روغن‌های گیاهی و غلات برای دومین ماه متوالی افزایش یافت و به بالاترین رکورد در ۱۰ سال گذشته صعود کرد.

به گزارش بیداربورس، شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه‌های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی می‌کند، در سپتامبر به ۱۳۰ واحد در مقایسه با ۱۲۸.۵ واحد بازبینی شده برای اوت افزایش پیدا کرد که بالاترین قرائت از سپتامبر سال ۲۰۱۱ بود. قیمت‌ها بر مبنای سالانه در سپتامبر ۳۲.۸ درصد افزایش داشت.

قیمت کالاهای کشاورزی سال گذشته تحت تاثیر برداشت کمتر و تقاضای قوی چین به میزان چشمگیری افزایش یافت.

شاخص قیمت غلات فائو در سپتامبر نسبت به ماه پیش از آن دو درصد رشد کرد که به دلیل رشد چهار درصدی قیمت گندم تحت تاثیر محدودیت عرضه گندم صادراتی در بحبوحه تقاضای قوی بود.

عبدالرضا عباسیان، اقتصاددان ارشد فائو گفت: در میان غلات مهم، گندم در هفته‌های آینده مورد توجه ویژه خواهد بود، زیرا وضعیت تقاضا در برابر رشد سریع قیمت‌ها باید ارزیابی شود.

شاخص قیمت روغن‌های گیاهی فائو در سپتامبر بر مبنای ماهانه ۱.۷ درصد رشد کرد و بر مبنای سالانه حدود ۶۰ درصد افزایش نشان داد. قیمت روغن پالم به دلیل تقاضای قوی برای واردات و نگرانی‌ها درباره کمبود نیروی کار در مالزی افزایش یافت. بهای معاملات روغن پالم تحت تاثیر افزایش قیمت‌های نفت خام که از روغن‌های گیاهی مورد استفاده در تولید بیودیزل پشتیبانی کرد، در اوایل اکتبر صعود کرد و در رکورد بالایی ایستاد.

شاخص قیمت شکر فائو در سپتامبر ۰.۵ درصد رشد کرد. نگرانی‌ها نسبت به آب و هوای نامطلوب در برزیل که صادرکننده بزرگ این کالاست، با کندی تقاضای واردات و دورنمای تولید مطلوب در هند و تایلند جبران شد.

فائو پیش بینی کرد تولید غلات جهان در سال ۲۰۲۱ به دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن می‌رسد که اندکی بالاتر از دو میلیارد و ۷۸۸ میلیون تن برآورد ماه پیش این سازمان است. این میزان پایین‌تر از پیش بینی مصرف جهانی دو میلیارد و ۸۱۱ میلیون تن خواهد بود.

پیش بینی گزارش جدید فائو از میزان مصرف جهانی غلات بالاتر از دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن برآورد شده در ماه پیش بوده و منعکس کننده استفاده بیشتر از گندم در غذای دامی است.

بر اساس گزارش رویترز، پیش بینی می‌شود ذخایر جهانی غلات در فصل زراعی ۲۰۲۲-۲۰۲۱ کاهش پیدا کند اما در سطح مناسبی خواهد بود.

کد خبر 8086

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =